Konya'da 6 yıl önce, yengesi 33 yaşındaki Hacer Akın ile ilişkisi olduğu iddiasıyla, ağabeyi ve yengesinin kardeşleri tarafından dövülerek öldürüldüğü ve cesedinin de boş bir araziye atıldığı ortaya çıkan 29 yaşındaki Kemal Akın'ın cinayet zanlıları son kez hakim karşısına çıktı. Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada öldürülen Kemal Akın'ın ilişki yaşadığı iddia edilen yengesi Hacer Akın 15 yıl hapis cezasına çarptırılırken, ağabeyi 35 yaşındaki Mehmet Akın ile kayınbiraderlerine 38 yaşındaki Mehmet ve 26 yaşındaki Abdurrahman Akın ayrı ayrı 16 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Olay, Konya'nın Selçuklu İlçesi Beyhekim Mahallesi Uysallar Sokak'ta 28 Kasım 2007 tarihinde meydana geldi. Ayakkabı imalathanesinde çalışan ve eşinden ayrı yaşayan 29 yaşındaki Kemal Akın'ın işe gitmediği ve kendisinden haber alınamadığı iddiasıyla ağabeyi 37 yaşındaki Ali Akın polise kayıp başvurusunda bulundu. Araştırma yapan ekipler çalışma başlattı, ancak Kemal Akın'ın izine rastlanmadı. 2010 yılında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri dosyayı yeniden araştırdı. Kemal Akın'ın öldürülmüş olabileceği üzerinde duran ekipler, yakın çevresinde inceleme başlattı. Yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvuran polis, kayıp olan Kemal Akın'ın zaman zaman sabah erken saatlerde yengesi Hacer Akın'ın evine gittiği ve yengesiyle ilişkisi olduğu söylentilerine ulaştı.

Olayı araştırmak için Hacer Akın ve eşi Mehmet Akın'ın ifadelerine başvuruldu. Çift ifadelerinde Kemal Akın'ın 'Vanlı Ayşe' ismini verdiği sevgilisi bulunduğunu ve onunla birlikte ortadan kaybolmuş olabileceğini söyledi. Araştırmayı bu yönde sürdüren polis, 'Vanlı Ayşe' isminde bir kimse bulunmadığını belirledi. Çiftin yalan ifade verdiği üzerinde duran polis, kaybolan Kemal Akın'ın yengesinin Isparta'da gazino işleten ağabeyi Mehmet Akın'ın da olaydan 1 gün önce Konya'ya geldiğini ve Kemal Akın'ın kaybolduğu gün de şehirden ayrıldığını belirledi.

Kemal Akın'ın yengesiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla aile içi infaz ihtimali üzerinde duran polis, yenge Hacer Akın, ağabeyi Mehmet Akın, yengesinin kardeşleri aynı isimdeki Mehmet Akın ve Abdurrahman Akın'ı gözaltına aldı. Polisteki sorgularında suçu itiraf eden şüpheliler, Hacer Akın'ın eve çağırdığı Kemal Akın ile aralarında kavga çıktığını, kafasını kapıya vurup haraketsiz olarak yerde kalınca ellerini ayaklarını bağladıklarını, nefes almadığını ve öldüğünü gördükten sonra da Bozkır İlçesi'nde boş bir araziye attıklarını söylediler. Şüpheliler işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede kasten adam öldürme suçundan tutuklandı.

KAFATASINI PİKNİKÇİLER BULDU

Kemal Akın'ın Bozkır İlçesi'nde bırakıldığı piknik alanına giden polis ekipleri kapsamlı araştırma yaptı. Ancak, ceset ile ilgili bir bulguya rastlamadı. 2008 yılında aynı bölgede pikniğe giden bir ailenin insana ait bir kafatası bulduğu ve Jandarmaya teslim ettiği bilgisine ulaşan polis, kafatasının Kemal Akın'a ait olabileceği ihtimali üzerine, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Yapılan incelemede kafatasının Kemal Akın'a ait olduğu tespit edilmişti.

Tutuklu yargılanan sanıklar bugün Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Savunmaları sorulan sanıklar beraatlerini istedi. Kısa süre duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, Kemal Akın ile ilişkisi bulunduğu ileri sürülen Hacer Akın'a 15 yıl hapis cezası verirken, ağabeyi 35 yaşındaki Mehmet Akın ile kayınbiraderleri 38 yaşındaki Mehmet ve 26 yaşındaki Abdurrahman Akın'a ayrı ayrı 16 yıl 8'er ay hapis cezası verdi.