Kepez ilçesinde bir kişinin kız arkadaşınıdarp ettiği ihbarıyla harekete geçen polis, 07 GRF 50 plakalı otomobili takibe aldı. Polisin 'Dur' ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçmaya başladı. Konyaaltı ilçesi Hurma ve Liman mahallerinde şüpheli ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Otomobil, Sarısu mahallesi 141 sokak girişinde polis tarafından durduruldu. 

Otomobilden inen ve isminin Sinan A. olduğunu söyleyen şüpheli, karşısında onlarca polisi görünce yanında bulunan silahı kafasına dayadı. Sinan A., tartıştığı kız arkadaşının da olay yerine gelmesini istedi. Sokağa gelen polisler ise önlem amacıyla çelik yeleklerini giydi. 

"Polisle işim yok. Ben terörist değilim. Benim işim başkalarıyla" diyen zanlı, kız arkadaşının olay yerine gelmemesi halinde teslim olmayacağını söyledi. Polis ekiplerince Sinan A.'nın kız arkadaşı olduğu öğrenilen G.D.B olay yerine getirildi. Elinde telefonla konuşarak sokakta yürüten Sinan A. herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için uzaktan takip edildi. Sinan A. bu sırada yanına yaklaşan 06 FN 7214 plakalı otomobile hızla binerek olay yerinden kaçarken polis de aracın peşine düştü. 

Şüphelinin hakkında araması bulunduğu bilgisini alan polis, plaka kayıtlarından şüphelinin telefonuna ulaştı. Polisin aradığını bilmeden telefonu açan şüpheli telefon açıkken yanındaki arkadaşına araçta yakıt olmadığını bir araç kiralama ya da taksiye binmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine çalışmalarını, şüphelilerin bulunduğu Konyaaltı ilçesi Uncalı ve Altınyaka mahallesinde sürdüren polis, tüm ilçeyi taramasına rağmen şüphelinin izine rastlayamadı. 

Şüphelinin kaçabileceği ana güzergahlarda trafiği durduran polis, arama yaptı. Şüphelinin kiralık olan aracını GPS kayıtlarından Liman mahallesi 13. sokakta park halinde bulan polis ekipleri araç üzerinde arama yaptı.

Dolandırıcılık suçundan arandığı ileri sürülen zanlıyı yakalamak için çalışmalar devam ediyor.