İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sokak satıcılarına yönelik Beyoğlu, Şişli, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'de tespit edilen 90'a yakın adrese özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopteri ile operasyon düzenlendi. Asayiş, Organize Suçlar ve Mali Suçlarla Şube Müdürlüklerinin de destek verdiği 400 polisin katıldığı operasyonda çok sayıda şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen para ele geçirildi.


Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

ADANA'DA DA 35 AYRI ADRESE BASKIN
 
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Müdahale Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotim ekipleri yaptıkları çalışmada 34 ayrı adreste "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarının uyuşturucu satarak gençleri zehirlediğini belirledi. Bunun üzerine narkotik polisleri gençlerin zehirlenmesinin önüne geçmek için bugün sabah saat 04.45'te düğmeye bastı.


Narkotik, terörle mücadele ve asayiş polisleri havadan helikopter ve karadan özel harekat polisi desteğiyle Adana Emniyet Müdürlüğü binasının şafak vakti 500 polis çıkış yaptı. Polis eş zamanlı olarak özellikle bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösteri yaptığı Şakirpaşa, Gülbahçesi, Dağlıoğlu, Barbaros, Hürriyet Mahallelerine ağırlık verildi. Özel harekat polisi tehlikeli olabilecek noktalara narkotik polisleriyle birlikte girdi. Polis kapıyı çalıp açılmasını istemesine rağmen kapı ev sahibi tarafından açılmayınca koç başı ile kapılar kırılıp içeri girildi. Narkotik ekiplerin özel eğitimli köpekleri evlerde arama yaptı. Yapılan aramalarda uyuşturucu taciri 25 kişi gözaltına alınırken çok sayıda tabanca, tüfek ve uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı.

500 polisin görev aldığı helikopter destekli operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı.