Gaziantep’te ayrı yaşadığı eşini bıçaklayan ve 8 yıl 4 ay hapse çarptırılan sanığın dosyayı taşıdığıYargıtay’dan çok tartışılacak bir karar çıktı. Kolejtepe Mahallesi’nde 3 yıl önce, çocuklarının çağırması üzerine eve giden İ.G., daireden muhtarA.B.N.’nin çıktığını görünce eşiyle tartışmaya başladı. A.B.N. kaçarken İ.G. tartışmanın büyümesi üzerine eşini sırtından bıçaklayarak yaraladı. 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 yıl önce verilen kararda, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan İ.G.’ye, 15 yıl hapis cezası verildi. Ceza, ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’den 8 yıl 4 aya indirildi.
2 ÇOCUK BAŞKASINDAN
Sanık kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, “Evlilikte ortak kullanılan konutlara meşru olmayan bir amaca yönelik ve sanığın rızası bulunmadığı halde başkasının girmesini sağlamak suretiyle G.G.’nin konut dokunulmazlığını ihlaline yol açtığı ve sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığı” ifade edildi. Ayrıca, Adli Tıp’tan alınan raporda çiftin 4 çocuğundan birinin muhtara ait olduğu diğerinin de kime ait olduğunun bilinmediği kaydedildi. Üçte bir oranındaki ‘tahrik indirimi’nin yeterli olmadığına hükmeden 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.
TAHLİYE EDİLDİ
Dosyayı tekrar inceleyen 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi ise sanığın cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.