Olay, geçen 1 Ağustos günü merkez Yakutiye İlçesi’ne bağlı Aşağı Sanayi Mahallesi Endüstri Caddesi’nde meydana geldi. 35 yaşındaki M.İ., eski iş arkadaşı 34 yaşındaki M.A. ile eşi 31 yaşındaki C.İ. arasında bir ilişki olduğunu öğrendi. Bunun üzerine evinin önünde bekleyen M.İ., eski iş arkadaşını bıçakla yaraladı. M.A. hastaneye kaldırılırken, yakalanan M.İ. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında ’kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan M.İ., mahkemede verdiği ifadesinde M.A. ile yaklaşık 2 yıl birlikte çalıştıklarını, arkadaşının eşini kandırdığını iddia etti. Evliliklerinden 6 yaşında bir kızları olduğunu belirten M.İ., "M.A., karıma 4 bin lira maaş aldığını söyleyerek vaadlerde bulunmuş. Karımı kendine aşık etmiş. Karım da düğünde takılan 30-40 bin lira değerindeki altınları aşık olduğu için götürüp M.A.’ya vermiş. Karım beni ’düşman’, M.A.’yı ise ’kocası’ olarak görüyor. Defalarca bu adamın adi, namuzsuz, hırsız, dolandırıcı, olduğunu söyledim ancak inanmadı. Bana evde savaş açtı. Beni sevmiyordu, hatta bana M.A. Kürt olduğu için Kürtçe şarkılar ezberleyip ona söyleyeceğinden bahsetti. Beni tahrik ediyordu. Cinsel ilişkiye girdiklerini söyledi. Kimi zaman bana ’ben seni sevmiyorum, onu seviyorum, onunla evleneceğim’ deyip kapıyı yüzüme çarpıyordu. M.A.’yı öldürme kastım yoktu, onu cezalandırmak istedim" diye konuştu. 
 
Emniyette verdiği ifadesinde M.A. ile ilişkisini kabul eden C.İ., kocasının kendisine sürekli şiddet uyguladığını söyledi. M.A. ile bir süre konuşup mesajlaştıklarını itiraf eden C.İ., "M.A. bana eşinden boşanarak benimle evleneceğini söyledi. Ben de kendisine inandım ve altınlarımı ona verdim. Eşim mesajlarımızı görünce yaşananları anlattım. Hatta eşimin baskı ve şiddeti nedeniyle ’cinsel birliktelik yaşadım’ diye yalan söyledim" dedi.  
 
Olay sonrası Ankara’ya giden C.İ. talimat yoluyla alınan ifadesinde ise bu kez ilk ifadesinde söylediklerini kabul etmeyerek  9 yıllık eşinin ve ailesinin kendisine tuzak kurduklarını öne sürdü. 
 
Mahkeme heyeti, geçen 17 Aralık günü M.İ.’yi önce ’kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 12 yıl, eşiyle sevgili olan arkadaşını tahrik nedeniyle bıçakladığını dikkate alarak cezayı 3 yıla indirdi. Heyet, sabıkasız oluşu ve pişmanlığını göz önünde bulundurarak M.İ.’yi 2.5 yıl hapis cezasına mahkum etti ve hükümle birlikte tahliye kararı verdi. Mahkeme tarafından hazırlanan gerekçeli kararda sanığın eşi C.İ.’nin, onun arkadaşı M.A. ile cinsel birliktelik yaşadığı, yüklü miktarlarda para tutan altın takılarını ona verdiğine dikkat çekildi. Kararda, sanığın hem parasının alınması hem de aldatılmasının etkisiyle ağır tahrike kapıldığı vurgulandı. Sanığın eyleminin teşebbüs aşamasında kalmış olması nedeni ile TCK’nın 35/2 maddesi uyarınca indirim uygulandığı aktarılan kararda, kullanılan silahın elverişliliği, katılanın hayati tehlike geçirmesi, sanığın suç yolunda katettiği mesafe, neticeye yakınlığı dikkate alınıp söz konusu eylem ile netice arasındaki oranlılık ilkesi de gözetilerek takdiren makul oranda indirim uygulandığı bildirildi. Kararda, şöyle denildi:
 
"Sanığın atılı eylemi, katılanın eşi C.İ. ile gayri meşru ilişki yaşadığını, bununla birlikte ayrıca beyan ve savunmalara göre yüklü miktarda para tutan altınları alarak mal varlığı itibariyle de zarara uğrattığı düşüncesiyle gerçekleştirdiği anlaşıldığından, hükmedilen cezada TCK’nın 29/1 maddesi gereğince bunların sanıktaki etki tepki durumu, oluşturması muhtemel öfke ve elem düzeyi, nazara alınarak en üst sınırdan indirim yapılmıştır. Sanığın fiili gerçekleştirdikten sonra ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları, sabıkasız geçmişi, samimi pişmanlık ifade etmesi takdiri indirim sebebi kabul edilerek cezasında takdiri indirim uygulanmıştır."