KARAMAN'da infiale neden olan bir öğretmenin 10 erkek çocuğa cinsel istismarı olayıyla ilgili dava süreci hızla ilerliyor. Savcı Murat Ünlü tarafından 16 Mart’ta iddianamenin sunulmasının ardından mahkeme 20 Nisan'a duruşma günü verdi. Ancak mahkeme, bu arada peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi. Görüntüye alınan mağdurların ifadelerinde anlattıkları olaylar, çarşamba günü yapılacak duruşmada tutuklu sanık Muharrem B.'ye sorulacak ve savunması alınacak.

2012-2015 ARASI

İddianameye göre, cinsel istismar olayları, sınıf öğretmeni olan Muharrem B.'nin gönüllü olarak Ensar Vakfı ile KAİMDER'e ait yurtlarda görev aldığı 2012 ve 2015 yılları arasında gerçekleşti. 10 mağdur çocuğun, sanık öğretmen Muharrem B.'nin birinci katını lojman olarak kullandığı 3 katlı KAİMDER yurdunda kaldığı, bunlardan 3'ünün daha önce Ensar Vakfı yurdunda kaldıkları iddianamede yer aldı. Ensar yurdunda da görev yapan sanığın bu 3 çocuktan 2'sinin yine cinsel tacizde, 1'inde de cinsel istismarda bulunduğu kaydedildi. İddianamede, 2014 yılında Ensar Vakfı yurdunda kalan bir çocuğun, gece yatağına uyurken yanına gelip tacizde bulunan Muharrem B.'nin kendisine "Ben seni Allah ve Resulün rızası için seviyorum'' dediğini anlattığı da yer aldı. 

'TEDAVİ OLMAK İSTİYORUM'
İddianamede Muharrem B.’nin 2014 yılında KAİMDER’deki bir yönetici aracılığı ile tanışıp evlendiği eşi H.B.’nin sanığın farklı kişiliğe sahip olduğu ve cinsel birliktelik yaşamadıklarını söyledi. Tutuklu öğretmenin “10 yaşımdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum, tedavi olmak istiyorum” dediği öğrenilmişti.