Bilecik'te bir seramik fabrikasında şoför olarak çalışan Ayhan Güven (40) 2 Nisan'da Şelale adlı restorana gitti. Yemeğin ardından evine dönmek üzere ayrılan Güven, karanlık bir noktada tuvalet ihtiyacını giderdi. İddiaya göre; buna tanık olan CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Güven'e bağırarak vurmaya başladı. Arbede sırasında sert bir cisimle dizinden yaralanan Ayhan Güven, acı içinde kıvranmaya başladı. Ambulansla Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayhan Güven'in diz kapağının parçalandığı belirlendi. İlk tedavisinin ardından İstanbul Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Ayhan Güven, 4 ameliyat geçirdi. Dizine platin takılan Güven'in yaralarının, şeker hastalığı nedeniyle zor kapandığı belirtildi.
"BEN DE CHP'LİYİM"
Kamyon şoförü Ayhan Güven, yaşadığı korkunç geceyi SABAH'a anlattı. "Babam, CHP Bilecik teşkilatında görev yaptı. Ben de CHP'ye oy verdim" diyen Ayhan Güven, kendisini bu hale CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan'ın getirdiğini söyledi. Karanlıkta yolun uzağında küçük tuvaletini yaptığı sırada saldırıya uğradığını anlatan Güven, "Sizi tanıyorum. Babam da bir dönem İl Genel Meclisi üyesiydi. Yapmayın" dedi. Buna rağmen saldırı devam etti. Çalışkan ve eşi olduğu tahmin edilen kadın, yerde yaralı yatan Ayhan Güven'e vurmayı sürdürdü. Ayhan Güven, avukatı Rıdvan Yıldız aracılığıyla Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İddialarla ilgili görüşmek istediğimiz CHP İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, SABAH muhabirini dinledikten sonra "Beni daha sonra arayın" dedi. Ancak daha sonra telefona çıkmadı. CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise Ayhan Güven'i yalan söylemekle itham edip, telefonu SABAH muhabirinin yüzüne kapattı.

'GEÇMİŞ OLSUN' YERİNE TEHDİT
En büyüğü 15 yaşında üç çocuk babası olan Ayhan Güven yaklaşık bir aydır hastanede hareketsiz yatıyor. CHP'den hiç kimsenin kendisini arayıp "Geçmiş olsun" bile demediğinden yakınıyor. Güven, "Aynı zamanda nikâhımı kıyan CHP milletvekili Yaşar Tüzün, akrabalarımla haber göndererek 'Konuyu kapatalım, tatlıya bağlayalım' demiş. Her seçimde annemin babamın yanına gidip oy isteyen insanlar, bir kere arayıp, 'nasılsın, neye ihtiyacın var' diye sormadı. Üstelik cep telefonuma tanımadığım kişilerden 'Konuyu kapat, yoksa senin için kötü olur' şeklinde tehditler içeren iki mesaj geldi" dedi. Bir aydır çalışamadığını ve evine ekmek götüremediğini anlatan Ayhan Güven, "Çocuklarımı göremedim. Psikolojik tedavi de görüyorum. Sakat kalma riskim de var" diye dert yandı.