Gaziantep'te yaşayan Ali Sönmez (78), yattığı hastanede yakınlarının da aralarında bulunduğu 3 kişi tarafından hastaneden çıkarılmış ve bir daha kendisinden haberalınamamıştı.

Sönmez'in yakınları olayın ardından Müge Anlı'nın programına başvurmuş, programa bağlanan kızı Fatma Sönmez, sevgilisinden babasını hırpalayıp bir tarafa atmasını istediğini canlı yayında itiraf etmişti.

Ardından harekete geçen polis ekipleri, Fatma Sönmez'i gözaltına almış, Sönmez ortada ceset bulunmaması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Kayıp olan Ali Sönmez ile aynı ismi taşıyan torunu Ali Sönmez, Mahir Öztürk ve Suriyeli İbrahim adlı kişilerin yakalanması için çalışma yürüten polis, kayıp Ali Sönmez'in torunlarından Mehmet Sönmez'in ifadesi doğrultusunda Oğuzeli ilçesinde bulunan Kayacık Barajı'nda aranmıştı. Savcılık talimatıyla barajda yapılan aramada yaşlı adamın cesedine ulaşılamamıştı.



FOSSEPTİK ÇUKURUNDA BULUNDU

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis. olayın zanlılarından olan ve Mahey diye bilinen Mahir Öztürk'ü saklandığı Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Polis sorgusunda suçunu itiraf eden Mahir Öztürk, ifadesinde cesedin yerini de söyledi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Olay yeri inceleme ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın şüphelisi Mahir Öztürk'ün gösterdiği Dokuzyol ile Ekinveren mahalleleri arasındaki tarlada bulunan fosseptik çukurunda yaşlı adamın cesedini arama çalışması başlattı. Asfalt yoldan 50 metre uzaklıktaki tarla içerisindeki fosseptik çukuru, olay yerine çağrılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (GASKİ) ait vidanjörle boşaltıldı. Ekipler, 78 yaşındaki Ali Sönmez'in cesedini halıya sarılı vaziyette buldu.



KUYUNUN AĞZI GENİŞLETİLDİ

Ekipler, şişen cesedi, kuyunun betondan yapılan ağız bölümünün dar olması nedeniyle çıkartamadı. Bu kez GASKİ'ye bağlı kırıcı ve kepçe diye tabir edilen iki iş makinesi isteyen ekipler, uzun süre kuyunun ağzını genişletmek için uğraştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin de yardımıyla yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından ulaşılan ceset, yaklaşık 12 metre derinlikten iş makinesinin kepçesiyle dışarı çıkartıldı. Arama çalışmalarını duyarak olay yerine gelen çevre mahallerden insanlar, çalışmaları izledi. Vatandaşlar, olayın zanlısı Mahir Öztürk'e tepki gösterdi. Kardeşi Fatma Sönmez'in itirafta bulunduğu camlı yayın esnasında programın çekiminin yapıldığı stüdyoda bulunan İbrahim Sönmez, günler sonra babası Ali Sönmez'in cenazesini bulmalarına sevindiğini söyledi. Bir oğlu ve iki kardeşinin babası Ali Sönmez'in öldürülmesi olayında ismi geçmesi nedeniyle de üzüntülü olduklarını belirten İbrahim Sönmez, "Mutluyuz. Günlerdir neler çekiyorduk, ne gecemiz, ne gündüzümüz belliydi. Uyku uyuyamıyorduk. Artı kayıptı, artı cinayet olduğu söyleniyordu. Ama cinayette iki kardeşimin ve oğlumun adı geçiyor. Neden yaptıklarını daha bilmiyoruz. Çözemedik daha" diye konuştu.

Önce ceset torbasına ardından da tabuta konulan Sönmez'in cesedi otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.