Tercuman aracılığı ile aşağıya inmeye ikna edilen Hasan Rahmet'in iç savaş nedeniyle Lübnan'a kaçmak zorunda kalan eş ve çocuğunun yanına gitmek için uçak bileti alamadığı için bunalıma girdiği belirtildi.


İstiklal Caddesi'nde 5 katlı boş bir binanın çatısından saat 9.00 sıralarında bağıran Hasan Rahmet'i gören polisler çevrede güvenlik tedbiri aldı. Terasta Rahmet'le görüşmeye çalışan polisler, müzakere ekibi çağırdı. Bu sırada Arapça bilen bir tercuman yardımıyla Hasan Rahmet ile diyalog kuruldu. Çatının köşesine oturan Hasan Rahmet, Suriye'deki iç savaş nedeniyle, eşinin çocuğu ile birlikte Lübnan'a kaçmak zorunda kaldığını ve ayrı düştüklerini anlattı. Bu sırada itfaiye aşağıda Hasan Rahmet'in bulundu bölgeye hava yastığı açtı. İstiklal Caddesi'nden geçen turistler de olayı şaşkın bakışlarla izledi. Kimi vatandaşlar ise durumu cep telefonları ile kaydetti.

Hasan Rahmet eş ve çocuğunun yanına gitmek istediğini, ancak Lübnan'a gitmek için, uçak bileti alacak parasının olmadığını söyledi. Yarım saatlik görüşme sonucu, terastan inmeye ikna edilen sığınmacı, polis merkezine götürüldü.