Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Artvin'in Hopa, Borçka ve Murgul ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan yağış nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği, Borçka'da mahsur kalan 2'si ağır 11 yaralının da kurtarıldığı belirtildi. Rize'de de Fırtına Deresi taştı. Bir köprü yıkıldı.

TOPRAK ALTINDA KALAN OPERATÖR ÖLDÜ

Hopa'nın Kemalpaşa Beldesi Sarp Köyü Yolbaşı sınır karakoluna ulaşım sağlamak için iş makinesi ile çalışma yapan İl Özel İdaresi çalışanı operatör Osman Korkmaz, saat 19.00 sıralarında aniden oluşan heyelan nedeniyle toprak altında kaldı. Geçici işçi statüsünde çalıştığı öğrenilen Korkmaz'ın cesedi, AKUT ve AFAD ekiplerinin çalışması sonrasında toprak altından çıkartıldı. 30 yaşındaki Osman Korkmaz'ın kısa süre önce evlendiği öğrenildi. Artvin'in Hopa, Borçka ve Murgul ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan yağış nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek Borçka'da mahsur kalan 2'si ağır 11 yaralının kurtarıldığı ifade edildi.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEYAKKUZ HALİNDELER

"Türkiye Afet Müdahale Planı"nın (TAMP) devreye alındığı, bu kapsamda "Ulaşım ve Altyapı Hizmet Grubu" ile "Enerji Hizmet Grubu"nun faaliyete geçirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Haberleşme sorunlarının giderilmesi amacıyla bölgeye yeterli sayıda mobil baz istasyonu sevk edildi, beslenme ihtiyacının karşılanması için Türk Kızılayı harekete geçti. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan illerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Artvin, Rize, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan illeri teyakkuz haline geçirildi."

BORÇKA'DA MİNİK ZÜMRA ÇAMUR YIĞINI ALTINDA KALDI

Borçka'da 6 katlı binanın iki katı çamurla doldu. Odasında oynarken çamur yığını altında kalan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

BORÇKA-HOPA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Şiddetli yağış nedeniyle oluşan heyelan nedeniyle Borçka-Hopa karayolu ulaşıma kapandı. Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkisini artıran yağış sonrası Borçka-Hopa karayolunun bazı bölümlerinde heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle park halinde bulunan çok sayıda aracın ise zarar gördü. DSİ, karayolları ve Borçka Belediyesine bağlı ekipler tarafından yolun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı. Bu arada, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de güzergahta bulunan ve heyelan nedeniyle riskli görülen yerlerde yaşayan vatandaşların evlerinden tahliyesini sağladı.

RİZE'DE DERE TAŞTI, KÖPRÜLER YIKILDI

Öte yandan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Fırtına Deresi'nin taşması sonucu dere kenarında bulunan iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Dere kenarında bulunan iş yerleri su baskınları nedeniyle hasar gördü.

Dere kenarında bulunan iş yerleri sel nedeniyle sular altında kaldı ve maddi hasar meydana geldi. Yağışın ardından derelerin taşıdığı ağaç ve molozlarla kapanan Ayder Yaylası yolu ise belediye ekiplerinin çalışması sonucu kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle Ayder'de bulunan otel ve işletmelerde de maddi hasar oluştu.

CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLAR SÜRECEK

Yetkililer, yağışın Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini kaydetti.