İstanbul Sultangazi'de müteahhit Tuncer Çelik (50), oğlu Deniz (30) ve aynı masada oturan Özkan Kara (40), Çelik'in kiracısı Erdal Başak ve kardeşi İrfan Başak tarafından öldürülmüştü. Silahlı kavganın arkasından "apartman namusu" tartışması çıktı.

SATILAN DAİRE DERT OLDU

Savcılık iddianamesinde olay ayrıntılı olarak anlatıldı. İddianameye göre müteahhit Tuncer Çelik, bir daireyi Serdal Yılmaz adlı arkadaşı aracılığıyla Erdal Başak'a sattı. Başak, bir süre sonra daireyi akrabası Selahattin Akgül'e bıraktı.

OLAYI TATLIYA BAĞLAMAK İSTEMİŞLERDİ...

Bekar olan Akgül'ün misafirlerinden rahatsız olan komşular durumu müteahhite iletti. Bunun üzerine Tuncer Çelik ile Serdal Yılmaz ve Erdal Başak arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü. Kavganın tatlıya bağlanması için Başak ve Yılmaz olay günü Tuncer Çelik ve oğlunun işlettiği büfeye gitti.

MÜEBBET HAPİ İSTEMİ

Erdal Başak ve kardeşi İrfan Başak, silahlarını çekerek baba oğul ile masada oturan Özkan Kara'ya ateş etti. Ağır yaralanan üç kişi daha sonra hayatını kaybetti. Hazırlanan iddianamede İrfan ve Erdal Başak hakkında 3'er kez "müebbet hapis" istemiyle dava açıldı.


(Kaynak: Milliyet)