Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi 75001 sokaktaki evde meydana geldi. İddiaya göre Ömer Y. (27) Gürselpaşa Mahallesi'ndeki evine 11.30 sıralarında gelerek babasıyla tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu arada, kardeşi Emin Y. (22) eve geldi. Babası ile ağabeyinin kavga ettiğini gören Emin Y. önce kavgayı ayırmak istedi ancak bu kez ağabeyi kendisine saldırınca aralarında kavga çıktı. Baba ve anne araya girmeye çalıştı ancak Emin Y. aldığı bıçakla ağabeyine saldırıp bıçakladı. Ömer Y. ağır yaralandı. Baba hemen sağlık ekiplerine ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri zanlıyı gözaltına alıp cinayet büro amirliğine götürdü.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri ise Ömer Y.'ye müdahale etti ancak kurtaramadı. Anne, oğlunun öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçirdi. Anneye de sağlık ekipleri müdahale ederek sakinleştirici verdi. Ambulansa getirilen anne uzun süre "Ömer'im" diye ağıt yakıp gözyaşlarına boğuldu.
Yapılan incelemenin ardından Ömer Y. otopsi için adli tıp kurumu morguna götürüldü. Emniyette sorgusu devam eden kardeşin ise ağabeyinin sürekli anne ve babasına şiddet uyguladığını, bugün de kavga çıkardığını ileri sürdüğü öğrenildi.