Ankara Ulus'ta, sokaklarda "tehditle" otoparkçılık yapıldığını öne süren esnafın eyleminde bir kişi gruba tabancayla ateş etti. Olayda, 21 yaşındaki esnaf Sedat Karagöz hayatını kaybetti.

Ulus Rüzgarlı Sokak'ta değnekçiler ile esnaf arasında kavga çıktı. Kavga sırasında bir kişi silah kullandı. Silah kullanılması sonucu bir kişi silahla yaralandı. Ağır yaralanan genç esnaf hayatını kaybetti. Bu sırada büyük panik yaşandı. Silah kullanan kişi linç edilmek istendi. Esnaf tarafından dövüldü. Ardından kaçan şahıs bir dükkana sığındı. Çok sayıda Çevik Kuvvetin sevk edildiği sokakta olaylar uzun süre devam etti.

Çevik kuvvetin gelmesiyle yolu açan grup, ara sokaklarda "ücretli otopark" tabelalarını devirmeye başladı.

Rüzgarlı Caddesi'nde bir kişi ile grup arasında yaşanan tartışmada, tabancasını çıkaran zanlının, rastgele ateş açması sonucu 21 yaşındaki esnaf Sedat Karagöz yaralandı. 112 Acil Servis ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Karagöz, hayatını kaybetti.

Esnaf, polisten kaçmaya çalışan zanlıyı yakalayarak, linç etmek istedi. Uzun süre dövüldü.

Linç edilmekten polisin yardımıyla kurtulan zanlı, bir iş yerine sokuldu. Zanlı, burada da kendisine tepki gösteren esnafa eline geçen eşyaları fırlatmaya çalıştı.

Olayda bir kişi daha gözaltına alındı. Bölge esnafının büyük bölümü kepenk kapattı.