Adana'da merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, takip ettikleri bir hafif ticari aracı seyir halindeyken Kalaşnikof marka otomatik piyade tüfeği ve tabancayla taradı. Otomobildeki  Uğur Polat hayatını kaybederken, Abdulselam Saygılı ise ağır yaralandı. Zanlıları yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.

KALAŞNİKOFLA HAFİF TİCARİ ARACI TARADILAR 

İddiaya göre, sürücüsü henüz belirlenemeyen 01 CUP 77 plakalı hafif ticari aracı Yaşar Doğu Caddesi'nde ilerlediği sırada, plakası ve içinde kimin bulunmadığı bilinmeyen bir otomobil takip etmeye başladı. Otomobildeki kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Kalaşnikof marka otomatik piyade tüfeği ve tabancayla takip ettikleri hafif ticari aracı taradı.



ZANLILAR OLAY YERİNDEN KAÇTI

Hafif ticari araçta kurşunların isabet ettiği  Uğur Polat ve Abdulselam, ağır yaralı bir şekilde araçtan inerek saklanacak yer aramaya çalışırken, zanlılar ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

OLAY YERİNE POLİS VE AMBULANS GÖNDERİLDİ

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen polis ve sağlık görevlileri, Saygılı'yı araca yakın bir noktada, Polat'ı ise araçtan yaklaşık 50 metre uzaktaki 2243 Sokak'ta yere yığılmış bir şekilde buldu.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ DE YARALANDI

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Polat'ın öldüğü belirlenirken, ağır yaralanan Saygılı ise ambulans ile  Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polat'ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere  Adana  Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hastanade ameliyata alınan Saygılı'nın ise durumum ciddi olduğu belirtildi.

ÇOK SAYIDA BOŞ KOVAN BULUNDU

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, çok sayıda boş kovan ve mermi çekirdiği bulundu. Zanlıları yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.