Olay, gece yarısı Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Akkapı, Barbaros ve Meydan mahallelerinde meydana geldi. Bazı illerdeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen PKK yandaşları, kent merkezinde çeşitli noktalarda korsan gösteri düzenledi.

Eylemciler, gösteriye müdahale eden polislere molotof kokteylleriyle karşılık verdi. Korsan gösteri, gece yarısına doğru son bulurken, ara sokaklara dağılan göstericilerin hedefinde bu kez de yol kenarına park edilmiş araçlar vardı. Akkapı, Barbaros ve Meydan mahallerinde yol kenarında park halindeki araçlara molotof kokteyli atan PKK yandaşları, daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı. 
 
GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
 
Yaşanan olaylar, güvenlik kamerasına da yansıdı. Meydan Mahallesi 39048 Sokak'a elektrikli bisiklet ile gelen yüzü maskeli iki kişi, önce iki Otomobilin üzerine molotof kokteyli atıp tutuşturdu. Daha sonra ilerideki başka bir araca da molotof kokteyli atan kişi, araç tutuşmayınca çakmakla yakmak istedi. Aracın kaputuna yayılan yanıcı madde, çakmağın çakılmasıyla birden parlayınca, şüphelinin eldiveni de alev aldı. Paniğe kapılan şüpheli, kendisini bekleyen elektrikli bisiklete binip, eldiveni çıkartarak hızla olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçları söndürdü. Meydan Mahallesi'ndeki 3 araç kullanılamaz hale geldi. Meydan Mahallesi'ndekundaklama olayının yaşandığı sokakta oturan bir vatandaş, "Yaptıkları hainlik. Vatan hainleri. 30-35 yıldır bunların kahrını çekiyoruz. Yanan araçların sahipleri de Mardinli" dedi. 
 
PKK yandaşları Meydan Mahallesi'nde 3 otomobil, Barbaros Mahallesi'nde 2 kamyonet 1 otomobil, Akkapı Mahallesi'nde ise 2 yolcu minibüsünü molotof kokteyli atarak yaktı. Zanlıları yakalamak için harekete geçen polisin, olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.