İzmir'de su kuyusunda göçük altında kalan Beytullah Karakaş, yaklaşık 90 saat süren çalışma sonunda kurtarılarak hastaneye kaldırıldı


Basmane semtinde bir sokakta 20 metrelik su kuyusunda meydana gelen göçükte toprak altında kalan kişiye ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve AKS ekipleri, kuyunun 13'üncü metresinde Beytullah Karakaş'ı (37) yaralı halde buldu.


90 saat sürdü

Kuyuya indirilen Karakaş'a sağlık ekiplerince yaşamsal destek sağlandı. Ekipler, Karakaş'ın sıkıştığı yerden yeni bir göçük yaşanmadan çıkarılması için yoğun çaba gösterdi. Yaklaşık 90 saat sonra toprak altından çıkarılan Karataş, ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sağlık durumu iyi

Çevrede bekleyen yakınları büyük sevinç yaşarken, Karakaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İzmir'de pazarcılık yapan Beytullah Karakaş, 23 Aralık Çarşamba günü, evlerinin arkasında 20 metre derinliğindeki su kuyusuna tadilat için girmiş, meydana gelen göçük nedeniyle toprak altında mahsur kalmıştı. Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine Karataş'ı çıkarmak için çalışma başlatılmıştı.