4 yaşındaki çocuğa istismar savunması: Yüzde 80’i bayan olan sınıfta ders verdim
4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunan kişi, savcılıkta verdiği ifadede kendisini, “Böyle şeyler benim ahlakıma terstir. Daha önceden halk eğitim merkezlerinde bilgisayar, muhasebe derslerini yüzde 80’i bayandan oluşan sınıflarda ders verdim. Buna rağmen geçmişimde böyle bir olay yaşanmamıştır” sözleriyle savundu.
Diken'den Burcu Karakaş'ın haberine göre, Eskişehir’de dört yaşında bir kız çocuğu, annesiyle beraber gittiği kırtasiyede A.M. adlı çalışanın cinsel saldırısına uğradı.
Psikolog eşliğinde ifadesi alınan ve dudağında ekimoz oluşan çocuk, 36 yaşındaki adamın canını acıttığını anlattı.
Olayın ortaya çıkmasının ardından A.M., savcılıkta ifade verdi. Hakkında dava açılan adam, tacizi ‘çocuk sevgisi’ olarak nitelendirerek, şu savunmayı yaptı:
“Açıköğretim fakültesinde çocuk gelişimi bölümünde okumaktayım. Çocuk bebek istediğini eliyle gösterdi. İki tane numune çıkarttım, o oyuncak bebekleri aldılar. Daha sonra diğer bir reyonda kupaların olduğu bölüme götürdüm. Bu sırada bayanın ‘Çocuğum nerede’ demesi üzerine ‘Ben çocukla ilgilenirim, siz kupalara bakın’ dedim. Çocuğun reyondan ruj tipinde silgiyi alıp sağ cebine koyduğunu gördüm, ses çıkarmadım. Boyama kitaplarını gösterdim.