Şırnak’ın Silopi ile birlikte 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi’nde güvenlik güçleri kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonların yoğun olarak sürdürüldüğü Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde silah ve patlama sesleri yükseliyor.

İlçenin etrafında bulunan ve Çarkendal Tepesi’nde konuşlanan tanklar, 3 mahallede tespit edilen bombalı barikatlara top atışı yaptı. Top atışlarından sonra patlamanın meydana geldiği sokaklardan toz ve Duman bulutları yükseldi. Mahallelere giren güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında da çatışma çıktı.

20 KİŞİ, BODRUM’DAN 16 GÜN SONRA ÇIKTI

Yafes Mahallesi’ndeki bir evin bodrumunda 16 günden beri yaşayan ve buradan çıkmak istemeyen yaklaşık 20 kişiden oluşan 2 aile, komşularının ısrarı üzerine kaldıkları yerden çıkarıldı. Kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 20 kişi, bodrum katından çıkarak Dağkapı Mahallesi’ndeki yakınlarının yanına yerleşti.

Bu arada Dağkapı ve Alibey mahallelerinde ara sokaklarda zaman zaman bazı bakkalların işyerini açtığı ve mağdur olan vatandaşın alışveriş yapmasına yardımcı olduğu görüldü. Bu arada, çatışmalar sırasında çok sayıda büyükbaş hayvan ile yaklaşık 10 atın telef olduğu kaydedildi.

GENELKURMAY: HÜSEYİN’İ PKK’LILAR VURDU

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’nin Cudi Mahallesi Merdan Sokak üzerinde evlerinin bahçesinde oynarken, ensesine isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 5 yaşındaki Hüseyin Selçuk’u PKK’lıların öldürdüğünü açıkladı.

Genelkurmay açıklamasında, "Teröristlerin açtığı ateş sonucu beş yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiştir" denildi.